gotowanie , porady
przebywając za granicą ( kraj troszkę egzotyczny ) jadłem dużo potraw z dodatkiem bakłażanów .
u nas jest to warzywo jeszcze troszkę traktowane po macoszemu proszę napiszcie co ( ze swojego doświadczenia ) myślicie o bakłażanie i jak go wykorzystac w rodzimej kuchni.
Podajcie jakieś fajne przepisy
wojtek631 http://www.gotowaniedomowe.blogspot.com/
Offline
Admin
czesc Wojtek
bakłażan to faktycznie jak piszesz ciekawy owoc-warzywo (rożnie postrzegane w rożnych krajach) ja sam tez nie mieszkam w Polsce i akurat jest bardzo często wykorzystywany przeze mnie w pracy , jest on jednym z podstaw w daniach wegetariańskich ale i nie tylko dodatki do sosom czy bazy pod mięsa.
tak na szybko to może być bakłażan z mozzarella i suszonymi pomidorkami , i pesto z Bazyli , ale jeżeli chcesz poszukam czegoś bardziej wykwintnego.
Offline