FORUM WIELOTEMATYCZNE

gotowanie , porady

Ogłoszenie


#1 2008-06-06 00:18:45

szef kuchni

Użytkownik

Zarejestrowany: 2008-05-30
Posty: 8
Punktów :   

Blanszowanie

Blanszowanie - to inaczej sparzyć wrzącą wodą, a następnie schłodzenie w zimnej. Zabieg ten stosuje się głównie przed procesem zamrażania warzyw zielonych takich jak: brokuły, fasolka szparagowa, zielony groszek, szpinak, brukselka, szczaw. Dzięki blanszowaniu, po rozmrożeniu warzywa zachowają swój piękny, żywy kolor.

Offline

 

free counters

blog counter


Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.siatkarkiwislakrakow.pun.pl www.ewf-e-fed.pun.pl www.prorok.pun.pl www.newgothicteam.pun.pl www.motolipno.pun.pl